İsrail, Doğu Akdeniz'de Bulduğu Doğal Gazı İhraç Etmeye Hazırlanıyor

İsrail’in Akdeniz’deki en büyük doğalgaz sahası olan Leviathan ve Tamar’da, toplamda yaklaşık 800 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulduğu biliniyor. İsrail, söz konusu doğal gazı ilk olarak Mısır ve Ürdün'e ihraç edecek

04.12.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 04.12.2019-13:06)

Leviathan ve Tamar doğalgaz sahalarını ele geçiren İsrail’in Delek Şirketi ile Mısır’ın Dolphinus Şirketi'nin 2018 yılında yaptığı anlaşmaya bağlı olarak İsrail, 10 yıl boyunca 15 milyar dolar değerindeki 64 milyar metreküp gazı Mısır’a ihraç edecek.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, İsrail’in Akdeniz’deki doğalgaz sahalarından biri olan Leviathan’dan birkaç hafta içinde Mısır ve Ürdün’e doğalgaz ihraç edilmeye başlanacağını duyurdu.

HEDEF AVRUPA

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre; Enerji Bakanı Steinitz, "Mısır ve Ürdün'e gaz ihracatı yakında başlayacak." dedi. Steintz, Avrupa’ya da doğalgaz ihraç edeceklerini belirterek, “Bazı çevrecilerin itirazlarına rağmen İsrail'in Avrupa'ya gaz vermesini engelleyecek hiçbir şey yok." açıklamasında bulundu.

İLK OLARAK YEREL PAZARA

Gazetenin haberinde İsrail’in doğalgaz sahası Leviathan’ın işletme ortağı ABD’li Noble Energy’nin Başkan Yardımcısı Binyamin Zomer’in de "Yıl sonundan önce yerel pazara gaz tedarik etmeye başlayacağız ve önümüzdeki haftalarda da Mısır ve Ürdün’e ihracat yapmaya başlayacağız.” ifadelerini kullandığı söylendi.

Steinitz, daha önce yaptığı açıklamada, “Leviathan gaz sahasının gelişmesi önümüzdeki yıllarda İsrail ekonomisini değiştirecek, devlete ve vatandaşlarına milyarlarca dolar gelir getirecek ve daha da önemlisi İsrail'in kirli kömür kullanmayı bırakmasına vesile olacak." şeklinde konuşmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal