İsrail Basınından Savaş İddiası

İsrail hükümetinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 Ocak 2021 tarihine kadar İran'a saldırma ihtimaline karşın kendi ordusuna 'hazırlık olun' talimatı verdiği iddia edildi.

25.11.2020-18:37 - (Son Güncelleme: 25.11.2020-18:36) İsrail Basınından Savaş İddiası

Wall News gazetesinden alınan bilgiye göre, ABD başkanlık seçimini kaybeden Donald Trump'ın görevi bırakmadan evvel İran'a saldırı emri vereceğine dair bir veri bulunmamasına rağmen İsrailli yetkililerinn 20 Ocak'a kadar geçecek sürenin 'hassas bir dönem' olduğunu belirttiğini kaydetti.

ABD'nin İran'ı vurma ihtimaline karşı İsrail ordusuna, Tahran'ın doğrudan ya da Suriye, Lübnan ve Gazze'deki İran'a yakın gruplar üzerinden İsrail'i hedef alabilecek saldırılarına karşılık hazırlıklı olunması talimatı verildiği öne sürüldü.

'ORDUYA GEREKLİ TALİMATLARI VERDİLER'

Adı açıklanmayan üst düzey İsrailli bir yetkilinin ABD'nin İran'ı vurması halinde bunu önceden İsrail'e bildireceğini dile getirdiği ancak Tel Aviv yönetiminin tam olarak hazır olmamaktan endişe duyduğu, bu nedenle de orduya gerekli hazırlıkları yapması talimatının verilmiş olabileceğini aktardığı ifade edildi.

New York Times gazetesi, Trump'ın önceki hafta İran'ın nükleer tesisini vurmaktan danışmanlarının tavsiyesi üzerine vazgeçtiğini yazmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal