İsrail Baraj Kapaklarını Açtı! Filistin Tarım Arazileri Su Altında Kaldı

İsrail'in yağmur sularının tutulduğu barajın kapaklarını kontrolsüz açması sonucu Gazze'deki tarım alanlarında yaklaşık 500 bin dolarlık hasar meydana geldi.

13.01.2020-09:22 - (Son Güncelleme: 13.01.2020-17:38) İsrail Baraj Kapaklarını Açtı! Filistin Tarım Arazileri Su Altında Kaldı

Filistin Tarım Bakanlığından aktarılan yazılı açıklamada, barajın kapaklarının açılmasıyla Doğu Cibaliye ve Beyt Hanun bölgelerinde geniş tarım arazilerinin hasar gördüğü, kümes hayvanları ile kovanlardaki arıların telef olduğu belirtildi.

Taşkının bazı bölgelerde erozyona yol açtığı, 920 dönüm arazinin su altında kaldığı belirtilen açıklamada, patates, soğan gibi ürünlerin tamamının telef olduğu, seralar ile yaklaşık 100 kovan ve çok sayıda kümesin kullanılamaz hale geldiği bilgisi kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, bölgede hasar tespitleri esnasında İsrail ordusunun göz yaşartıcı gaz kullanarak çalışmaların önüne geçtiğine vurgu yapan Filistin Tarım Bakanlığı, uluslararası kuruluşlardan ve insan hakları örgütlerinden İsrail'in ihlallerini durdurmasını talep etti.

Bölgede çok sayıda baraj inşa eden İsrail'in uyarı yapmadan baraj kapaklarını açması, Gazze'de evlerin ve arazilerin su altında kalmasına sebebiyet veriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal