İsrail Askerleri, Filistinlilerin Evini Başına Yıktı!

İsrail askerleri, El-Emari Mülteci Kampı'na saldırı yaparak, Filistinli Lütfiye Ebu Hamid'e ait henüz inşaat halinde olan 3 katlı evi yıktı.

24.10.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-10:23)

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarındaki El-Emari Mülteci Kampı'na saldırı yaparak, Filistinli Lütfiye Ebu Hamid'e ait henüz inşaat halinde olan 3 katlı evi yıktı.

Yıkım esnasında Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında kavga yaşandı. İsrail askerleri gençleri dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullandı.

İsrail, aile üyelerinden birinin bir İsrail askerinin ölümüne neden olduğu sebebiyle, Ebu Hamid ailesinin evini 15 Aralık 2018'de de yıkmıştı.

Yıkımın ardından sivil ve resmi kurumlar, A bölgesinde yer alan evin yeniden yapılması sözünü vermişti.

İkinci Oslo Anlaşması Nedir?
Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" kapsamında işgal altındaki Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i içinde alan A bölgesinin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik B bölgesinin idari yönetimi Filistin'e güvenliği İsrail'e; yüzde 61'ini kapsayan C bölgesinin idare ve güvenliği ise İsrail'e aktarılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal