İsrail Askerleri Coronavirüs Korkusundan Dolayı İntihar Ediyorlar

İsrail’de yayın yapan Yediot Aharonot, İsrail ordusunda coronavirüs korkusunun askerleri intihara götürdüğünü ve bu intiharın bir salgın haline geldiğini yazdı.

18.05.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-10:31) İsrail Askerleri Coronavirüs Korkusundan Dolayı İntihar Ediyorlar
İsrail’de yayın yapan Yediot Aharonot, İsrail ordusunda coronavirüs korkusunun askerleri intihara götürdüğünü ve bu intiharın bir salgın haline geldiğini yazdı.

Coronavirüs salgının orduda psikolojik rahatsızlığa neden olduğunun tespit edildiğini kaydeden gazete, askerlerin % 40’ının psikolojisinin bozuk olduğunun belirlendiğini yazdı.

Gazeteye konuşan askeri uzman Yoav Zaitoun; "Son aylarda corona dönemindeki İsrail askerleri arasında zihinsel bozuklukta bir artış olduğuna dair endişe verici işaretler var. Son 2 ay içinde psikolojik hizmet taleplerinde % 38'lik bir artışa tanık olduk." ifadesini kullandı.

Ordu'nun İnsan Gücü Bölümü’ndeki sorumlu makamların verilerine bakıldığında, 26'sı tehlike altında olarak sınıflandırılan askerlerden 1710 istek alındı, bir takım hallerde yaşamlarına sona erdirmek üzere olan askerler intihara girişim halinde oldukları tespit edildi. Buna ilave olarak hemen tedavi edildiler, son haftalarda ordudaki 2 intihar vakasına şahit oldular, bu da son senelerde ortalama sayıya göre istisnai bir rakam.

Siyonist işgal ordusunun açıklamasında, salgının sonuçlarıyla 2 askerin ölüm sebebi arasında bir bağlantı olup olmadığının araştırıldığının altı çizildi, çünkü ordunun ruh sağlığı sistemi, askerler için krizin ekonomik ve sosyal sonuçlarıyla ilgili bilgi edinmeye başladı ve askerlerin sayısının özel bir ekip olduğu tahmin ediliyor. Yakında zihinsel desteğe ihtiyaçları olacağı ve gayretlerin bir parçası olarak yüzlerce asker video ve konferans görüşmelerinde düzenli bir şekilde toplandığı belirtildi.

İsrail’de dün coronavirüs tespit edilmiş insan sayısının, 59'u yaşam destek ünitesine bağlı olduğu, vaka sayısının ise 16.608'e yükseldiği ve can kaybının 350’ye yaklaştığı ifade edildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal