İsrail Askerleri Basın Mensuplarını Hedef Alıyor

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Gazze Şeridi'nde Mart 2018'den bu yana süren barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" eylemlerinde çalışmakta olan Filistinli gazetecileri "kasten" hedef aldığı açıklandı.

02.10.2019-09:48 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-10:42)

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Gazze Şeridi'nde Mart 2018'den bu yana süren barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" eylemlerinde çalışmakta olan Filistinli gazetecileri "kasten" hedef aldığı açıklandı.

Gazze'deki El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin başladığı Mart 2018'den Eylül 2019'a kadar geçen süreyi ele alan bir rapor gündeme aktarıldı.

Raporda, "İsrail askerleri, Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin başladığı Mart 2018'den bu yana 2 gazeteciyi öldürdü, 10'u kadın olmak üzere 173 gazeteciyi yaraladı." bilgisi yer aldı.

"BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ" DEVAM EDİYOR

Gazetecilerin büyük çoğunluğunun gerçek ve kauçuk kaplı mermilerin yanı sıra şarapnel parçaları nedeniyle yaralandığını açıklayan raporda, "İsrail askerleri, basın mensubu oldukları açık bir şekilde anlaşılmasına rağmen gazetecilerin görevlerini yapmasını engellemeyi ve olay yerinden uzaklaşmalarını sağlamayı amaçlıyor." bilgileri yer aldı.

İsrail askerlerinin, uluslararası insan hakları ile uluslararası hukuku yok sayarak gazetecileri, ekipmanlarını, araçlarını ve medya binalarını sistematik bir şekilde hedef aldığını açıklayan raporda, İsrail'in böylece gazetecileri korkutmaya, işlediği ihlalleri ve gerçekleri dünyaya duyurmalarını önlemeye çalıştığı belirtildi.

HUKUKSUZ ABLUKANIN KALDIRILMASI TALEBİ

Filistinliler, 30 Mart 2018'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler yapıyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal