İsrail, ABD'nin Suriye'den Çekilmesini Kabul Edemiyor: Erdoğan'ı Güçlendirir

ABD'nin Suriye çekilecek olması İsrail'i aşırı derecede rahatsız etti. İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, "ABD'nin bu adımının İsrail'e faydası olmadığı gibi Erdoğan'ı da güçlendiriyor" dedi.

25.12.2018-15:02 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-14:54) İsrail, ABD'nin Suriye'den Çekilmesini Kabul Edemiyor: Erdoğan'ı Güçlendirir

ABD'nin Suriye'den çıkmaya başlamasını İsrail'de erken seçim kararı takip ederken, bugüne kadar Netanyahu cephesini çok memnun eden ABD Başkanı Donald Trump'a ilk defa eleştiri okları döndü. ABD'nin Suriye'den çekilme kararını eleştiren Adalet Bakanı Ayelet Şaked "Bu hamle, İsrail'e yardımcı olmazken Yahudi karşıtı Erdoğan'ı kuvvetlendiriyor" dedi.

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLMESİNE ELEŞTİRİ

ABD Başkanı Donald Trump'ı Suriye'den çekilmekten caydırmak için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun epey konuşup ikna edemediği medyaya sızarken Adalet Bakanı Ayelet Şaked'den açıklama geldi. Ordu Radyo'suna açıklamalar yapan Şaked, Trump'ın kararının 'İsrail için kötü' olduğunu söyledi. Şaked, "ABD Başkanı İsrail'in büyük bir dostu" dese dahi şu vurguyu yaptı:

"Bu hamle, İsrail'e yardım etmezken, Erdoğan'ı kuvvetlendiriyor ki, kendisi bir Yahudi karşıtı."

'KÜRTLER, UMARIM TÜRKİYE'Yİ YENER'

ABD'nin çıkmasının Suriye'deki Kürt savaşçıları kötü etkileyecek olmasını da eleştiren İsrailli bakan, şunları ifade etti:

"Kürtler büyük kahramanlar. Onların sayesinde Batı'nın DEAŞ ile savaşı başarılı oldu. Onlar dostlarımız ve Türklere karşı verdikleri savaşı kazanmalarını ümit ediyorum. Umarım, uluslararası toplum Erdoğan'ın Kürtleri öldürmesini engeller."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal