İspanya'da OHAL Uzatıldı

İspanya'da yeni tip coronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla 14 Mart'ta ilan edilen ve 29 Mart'ta bitecek olağanüstü halin 11 Nisan'a kadar uzatılmasına karar verildi.

26.03.2020-08:37 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-08:16) İspanya'da OHAL Uzatıldı

OHAL kararı için İspanya Meclisinde yapılan oylamada 350 milletvekilinden yalnızca 44'ü salona gelmeyi tercih ederken, diğer milletvekilleri dijital sistemle evlerinden oy verdi.

Bakanlar Kurulu kararıyla 14 Mart akşamı uygulamaya sokulan ve 29 Mart'ta bitmesi beklenen 15 günlük ilk olağanüstü hal kararı, böylece iki hafta uzatıldı.

Gece yarısı saat 01.58'e (TSİ 03.58) dek devam eden oturum bitiminde, olağanüstü halin genişletilmesi 321 evet ve 28 çekimser oyla (1 milletvekili oy vermedi) meclisten geçti.

OHAL uyarınca ülke çapında yalnızca hastanelerin, eczanelerin ve marketlerin açık kalmasına izin verilirken, metro, otobüs, tren ve uçak seferleri azaltıldı.

KARARA UYMAYANLARA CEZA KESİLİYOR

Polis ve asker, yalnızca iş yerinden belge verilen kişilerin ülke içinde seyahat etmesine bir şey demezken, olağanüstü hale uymayanlara para cezası kesiliyor.

Başbakan Pedro Sanchez, meclisteki konuşmasında, siyasi partilerin coronavirüs ile mücadelede birlik olmasına ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Daha karanlık günler yaşayacağız fakat çıkışın nerede olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Sanchez, yeni tip coronavirüs ile mücadele konusunda muhalefet partilerinin "ülkedeki tüm işleri durdurun ve serbest dolaşımı tamamen yasaklayın" şeklindeki öneriyi kabul etmedi.

Meclisteki konuşmalarda, OHAL kararının 11 Nisan’dan sonra duruma göre bir defa daha uzatılabileceğini ifade edildi.

İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska ise 11 Nisan'dan sonra OHAL kararı dolayısıyla ülkede alınan bazı tedbirleri kaldırmayı beklediklerini kaydetti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CALVO'DA DA CORONAVİRÜSE RASTLANDI

Öte taraftan solunum enfeksiyonu nedeniyle üç gün önce hastaneye götürülen Başbakan Yardımcısı Carmen Calvo'a yapılan yeni tip coronavirüs testinin pozitif sonuç verdiği bildirildi.

Kabinede geçtiğimiz haftalarda coronavirüse rastlanan Eşitlik Bakanı İrene Montero ve Kamu Yönetimi ve Bölgesel Politika Bakanı Carolina Darias'ın ise hastalığı atlattığı fakat tedbir amaçlı karantinada olmayı sürdürdükleri ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal