İspanya'da Hükümet OHAL'i Haziran Sonuna Kadar Uzatmak İstiyor

İspanya Başbakanı Sanchez, coronavirüsle mücadele çerçevesinde ilan edilen ve dört defa uzatılan OHAL’in haziran ayı sonuna dek sürmesi için meclisten onay talep edeceklerini duyurdu.

16.05.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-17:07) İspanya'da Hükümet OHAL'i Haziran Sonuna Kadar Uzatmak İstiyor

İspanya Başbakanı Sanchez, coronavirüsle mücadele çerçevesinde ilan edilen ve dört defa uzatılan OHAL’in haziran ayı sonuna dek sürmesi için meclisten onay talep edeceklerini duyurdu.

İspanya’da virüsün yayılmasını engellemek amacıyla 14 Mart'ta ilan edilen ve dört defa uzatılmasının ardından 24 Mayıs'ta süresi sona erecek OHAL’in haziran sonuna dek sürmesi için meclisten onay isteneceği bildirildi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Aşı bulunana kadar virüsle birlikte yaşamayı kabul etmek zorundayız. Bu süreçte ihtiyatlı hareket etmek bir kural olmak zorundadır. Bu yüzden hükümet, meclisten son defa OHAL'in 1 ay daha uzatılmasını isteyecek" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİK TOPARLANMA İÇİN TEK YOL SAĞLIK KRİZİNİ AŞMAKTIR."

İspanya Başbakanı, olağanüstü halin kapsamının hafifletilebileceği fakat dolaşım ve toplanma hakkı gibi hususlarda sınırlamaların devam etmesinin gerektiğinin altını çizerek, "Ekonomik toparlanma için tek yol sağlık krizini aşmaktır" dedi.

Olağanüstü halin uzatılması için mecliste basit çoğunluk gerekiyor. Sol koalisyon hükümeti, ana muhalefette bulunan sağ görüşlü Halk Partisi'nin bu defa "hayır" oyu vereceğini söylemesi sonrası, diğer partileri ikna etmek amacıyla müzakerelerine devam ediyor.

İspanya'da şu ana dek virüs kaynaklı 27 bin 563 can kaybı yaşandı. 230 bin 698 kişide virüs görüldü.

Aşamalı bir şekilde normale dönüş sürecinde 11 Mayıs’tan başlamak üzere İspanya’nın yüzde 51'i ikinci kademeye (1. seviye) geçerken, 18 Mayıs'ta da bunun yüzde 70'e yükseltileceği fakat virüsün en çok vurduğu Madrid ve Barselona'nın ilk kademede kalmayı sürdürecekleri açıklanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal