İspanya'da Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor!

İspanya'nın Mallorca Adası'nda kuvvetli yağışlar nedeni ile meydana gelen sel faciasında ölü sayısının 8'e çıktığı belirtildi.

10.10.2018-15:48 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-15:50) İspanya'da Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor!

İspanya'nın en büyük adası Mallorca'da şiddetli yağışlardan dolayı meydana gelen sel faciasında ölü sayısı 8'e çıktı. Böylece 9 kişinin hala bulunamadığı ifade edildi. Yaşamını yitirenler içerisinde 2 İngiliz vatandaşı da var.

Sant Llorenc Belediye Başkanı Yardımcısı Antonia Bauza, "Yaşamını yitirenlerin ikisi İngiliz vatandaşıydı. Mallorca'nın ortalama 60 kilometre doğusunda yer alan Palma en çok etkilenen kentlerden" dedi. Sel felaketinde ölen diğer 3 kişinin ise yerli halktan olduğu ifade edildi. Gece başlayan kuvvetli yağışlar sebebiyle birçok aracı sel suları alıp götürdü.

Görevliler bölgeye kurtarma ekiplerini gönderdiklerini belirtti. Bölgede yüzlerce insanın tahliye edilerek spor salonlarına getirildiği, en az 3 şehirde okulların kapatıldığı açıklandı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez olay hakkında bizzat ilgilendiğini, yaşamını yitirenlerin aile ve yakınlarına destek olacağını belirtti. Başbakanlık ofis sözcüsü, Başbakan Sanchez'in selden zarar gören bölgeleri ziyaret edeceğini açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal