İspanya'da 98 Günlük OHAL Bu Gece Yarısı Sona Eriyor

İspanya Başbakanı Sanchez, ikinci dalganın ülkede yaşanabileceğini ifade ederek, bu durumun yaşanmaması için mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

20.06.2020-17:11 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-17:10) İspanya'da 98 Günlük OHAL Bu Gece Yarısı Sona Eriyor

Ülke yönetiminin, coronavirüs dolayısıyla 14 Mart'ta uygulamaya koyduğu OHAL 98 günün ardından bu gece bitiyor.

İspanyol Başbakan Pedro Sanchez, olağan üstü halin son günü olması nedeniyle konuşma yaptı. Sanczez, OHAL sayesinde bağımsız araştırma şirketlerine göre İspanya’da 450 bin, Avrupa’da ise 3 milyon hayat kurtarıldığını dile getirdi.

28 bin 315 kişinin coronavirüs nedeniyle vefat ettiği ülkede Sanchez, kabuslu günlerin geri kaldığını ancak coronavirüste ikinci dalganın ülkeyi tekrar sallayabileceğini ifade etti. Başbakan, halkı bu durumun yaşanmaması için mücadele edilmesi gerektiği yönünde uyardı.

Sanchez, yarından başlamak üzere aşamalı bir şekilde normale dönüş süresinin İspanya’da sona ereceğini ve yeni normale geçileceğini ifade ederek, salgında muhtemel bir ikinci dalga için sağlık malzemeleri ve diğer ihtiyaçların rezerve edileceğini dile getirdi.

İspanyol Başbakan bunun yanında muhalefet partilerine coronavirüsün ülkedeki etkilerini en aza indirebilmek için iş birliği çağrısı yaptı.

Öte taraftan İspanya İçişleri Bakanlığı’ndan gelen verilerde, OHAL uygulamasını delen 9 bini aşkın vatandaşın gözaltına alındığı, 1,2 milyon kişiye de ceza verildiği görüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal