İspanya Suudi Arabistan Silah Teslimatına Devam Edecek

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İspanya'nın Suudi Arabistan'a silah teslimatını iptal etmeyeceğini söyledi.

24.10.2018-16:08 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-16:06) İspanya Suudi Arabistan Silah Teslimatına Devam Edecek

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İspanya'nın Suudi Arabistan'a silah teslimatını iptal etmeyeceğini söyledi. Sanchez,"Olayların ciddiyeti, sorumlu bir şekilde hareket etmemizi engellemez. Hükümet, insan haklarını ve barışı koruyacak, ancak Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren İspanyol şirketlerini ve var olma araçlarına sahip olması gereken İspanyolları da hesaba katacak" diyerek. İspanya 'nın 5 korvet yapımı da dahil olmak üzere Suudi Arabistan' a silah tedariği için milyonlarca sözleşmeden vazgeçmeyeceğini açıkladı. Sanchez ayrıca "bir gazetecinin korkunç cinayetini kınayan uluslararası kamuoyuna" katıldığını ve Madrid'in tutumunun açık olduğunu belirterek: "olaylar soruşturulmalı ve tüm sorumlular adalete teslim edilmelidir." dedi.

İspanya başbakanının açıklaması, İspanya parlamentosunun savunma komisyonunun hükümete Suudi Arabistan'a askeri teslimatlar konusunda bir ambargo getirme önerisi fikrine karşı çıktığı yönündeki raporlar sonrasında geldi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal