İspanya OHAL'i 9 Mayıs'a Kadar uzatacak

Dünyada Coronavirüs salgının en sert geçtiği ülkelerden biri olan İspanya'nın Başbakanı Pedro Sanchez, Corona virüs (Covid-19) salgınından dolayı 14 Mart'tan bu yana uygulanan olağanüstü halin (OHAL) 9 Mayıs'a kadar uzatılacağını açıkladı.

18.04.2020-23:40 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-23:37) İspanya OHAL'i 9 Mayıs'a Kadar uzatacak
Sanchez, düzenlediği basın toplantısında, Covid-19'a karşı mücadelede gelinen son durumu değerlendirdi.

"Henüz temkinli olmamız gerekse de virüsün yayılmasını yavaşlatmayı başardık." ifadelerini kullanan Pedro Sanchez, mevcut durumda 26 Nisan'da sona erecek olan OHAL'i 9 Mayıs'a kadar uzatacaklarını ama bazı tedbirleri kaldıracaklarını açıkladı.

Sanchez, küçük yaştaki çocukların 27 Nisan'dan itibaren yanlarında ebeveynleriyle kısa mesafelerde ve belirli saatlerde sokağa çıkmasına izin vereceklerini söyledi.

Bir aydan uzun süredir OHAL'e uyan ve zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayan İspanyollara teşekkür eden Başbakan Sanchez, "Halkımızın, aldığımız önlemlere ve tecrite gösterdiği saygı sayesinde binlerce insanın hayatını kurtardık." şeklinde konuştu.

Sanchez, OHAL kapsamında alınan kararların hiçbirinin "nihai olmadığını" vurgulayarak, gelecek yeni verilere göre önlemlerin revize edileceğini kaydetti.

Covid-19'a karşı mücadelede Avrupa Birliği'ne (AB) "dayanışma ve birlik" mesajını yineleyen Pedro Sanchez, "Avrupa hepimiziz ve şimdi bunu göstermemiz gerekiyor. Dayanışma ve birlik olmadan gelecek olmaz. AB, Avrupa karşıtı popülizm kurtlarının, bu krizi kendileri için bir fırsata çevirip 'nefret' mesajı yaymasına izin vermemeli." dedi

İspanya'da Sağlık Bakanlığının açıkladığı son verilere göre, Covid-19 nedeniyle şu ana kadar 20 bin 43 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı da 191 bin 726'ya ulaştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal