İspanya, Antikor Testlerine Başladı

Sağlık Bakanı Salvador İlla, antikor testlerine ilişkin, "Yerel, bölgesel ve ulusal boyutta coronavirüsten enfekte olmuş insan sayısına ulaşmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

27.04.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-14:40) İspanya, Antikor Testlerine Başladı

Sağlık Bakanı Salvador İlla, antikor testlerine ilişkin, "Yerel, bölgesel ve ulusal boyutta coronavirüsten enfekte olmuş insan sayısına ulaşmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İspanya Sağlık Bakanı Salvador İlla, coronavirüse ilişkin "toplumdaki gerçek verilerine ulaşabilmek" amacıyla ülke çapında 36 bin evde yaklaşık 90 bin kişiye antikor testi uygulanacağını duyurdu.

Bakan İlla, "Antikor testleri, coronavirüsün boyutuyla, yaş ve cinsiyet ayrımıyla ilgili yerel ve ulusal boyutta bize veriler verecektir. Bu testler, hastalığın dinamik evrimini görmemize yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

HEDEF, VİRÜSLE TEMASI OLANLARIN GERÇEK SAYISINA ULAŞMAK

Madrid'deki Carlos III Sağlık Enstitüsü Direktörü Raquel Yotti de konuyla ilgili konuşmasında antikor verilerine şimdiye dek sahip olmadıklarını, coronavirüsle temas edenlerin gerçek sayısına bu yolla ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti.

Ulusal İstatistik Enstitüsünün desteğiyle 36 bin evin test için seçildiğini ve toplamda 90 bin kişiye telefon üzerinden ulaşılacağını ve gönüllü olarak katılımlarının sorulacağını ifade eden Yotti, sürece ilişkin şu ifadeleri kullandı:

TEST, İKİ AŞAMADAN OLUŞACAK

"İki aşamalı bir test uygulanacak. İlk, parmaktan kan alınacak. Bu hızlı bir test ve 10 dakikada analizi yapılıyor. Ayrıca daha ayrıntılı analizler için kan örnekleri alınacak. Katılımcılara üç haftada bir olmak üzere toplamda üç test yapılacak. Bu şekilde, yerel, bölgesel ve ulusal boyutta coronavirüs bulaşmış insan sayısına ulaşmayı planlıyoruz. İlk verilere iki hafta içinde ulaşmayı öngörüyoruz."

İspanya'da Covid-19 kaynaklı can kaybı 23 bin 521’e yükselirken, ülkede virüsten enfekte kişi sayısı ise 209 bin 465’e uılaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal