İslamafobi Büyüyor! İslam'ı Yaymaya Devam Ederseniz Hepinizi Öldüreceğiz

Çekya'da camiye faşizan bir saldırı gerçekleşti. Caminin duvarına utanç verici yazılama 'İslam'ı yaymaya devam ederseniz hepinizi öldüreceğiz', cümleleri kuruldu.

04.01.2020-19:25 - (Son Güncelleme: 04.01.2020-19:17) İslamafobi Büyüyor! İslam'ı Yaymaya Devam Ederseniz Hepinizi Öldüreceğiz

Brno polisinden yapılan ilk açıklamalarda, şehirdeki tek cami olan Brno Camisi'nin duvarına bölgedeki Müslümanları öldürmekle tehdit eden bir yazı yazıldığını sözlerine yer verildi. Irkçı saldırganlar bulunamadı.

Açıklamada, saldırganların bulunması için çalışma başlatıldığı belirtildi. Caminin duvarına "Çekya'da İslam'ı yaymaya devam ederseniz hepinizi öldüreceğiz." yazıldığı öğrenildi.

Öte yandan Çekya Müslüman Toplumu Birliği Başkanı Münib Hasan Er Ravi, Çek Haber Ajansına yaptığı açıklamada, ölüm tehdidini ciddiye aldıklarını ve detaylı bir şekilde araştırılmasını istediklerini söyledi.

Ülkenin Brno kentinde 1998’de kurulan cami daha önce çok sayıda ırkçı saldırıya maruz kalmış, 2016’da girişine domuz kafası konulmuş ve aynı yıl cami önünde İslam karşıtı gösteri düzenlemişti.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal