İslam Karşıtı Kitap Yazarken Müslüman Oldu

Hollanda'nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi PVV'den 2010-2014 senelerinde milletvekilliği yapan Joram van Klaveren, İslam karşıtı kitap yazarken Müslüman olduğunu duyurdu.

05.02.2019-13:46 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-15:26) İslam Karşıtı Kitap Yazarken Müslüman Oldu

Aşırı sağ parti PVV'nin eski üyesi Joram van Klaveren İslam dinini kabul ettiğini açıkladı. Klaveren Hollanda Radyosu'nda yaptığı açıklamalarda, Müslümanlığı nasıl seçtiğini anlattı. Joram Van (39) İslam karşıtı kitap yazarken Müslüman olduğunu ifade etti. Klalveren, 'Kitabı yazarken üst üste karşılaştığım şeyler benim İslam hakkındaki düşüncelerimi değiştirdi' açıklamasında bulundu.

2010 ile 2014 seneleri arasında Hollanda'nın aşırı sağcı partisi olan Özgürlük Partisi'nin milletvekili olan Van Klaveren, PVV'nin lideri Geert Wilders'in Faslılar hakkında ırkçı söylemlerinden biri olarak bir mitinginde destekçilerine yönettiği, "Ülkede daha az mı yoksa daha çok mu Faslı istiyorsunuz?" sorusuna vatandaşların, "Daha az, daha az" diye yanıtlamasının ardından partisinden istifa etti.

'BU İFADE DOĞRU DEĞİLDİ'

PVV partisinden istifa etmesinin ardından kendi partisini kuran Klavleren, 2017 seçimlerinde parlamentoda istediği başarıyı elde edemedi. Van Klaveren, PVV partisindeyken aşırı şekilde İslam karşıtı bir politikacıydı. Klaveren, NRC gazetesinde bulunan İslam karşıtı açıklamaları için kendisini suçlu hissedip hissetmediği sorusuna, 'Bu ifade basitçe yanlıştı. O zaman PVV'nin politikası, 'yanlış olan her şey, şu ya da bu şekilde İslam ile ilişkilendiriyordu' yanıtını verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal