İş Arkadaşıyla İlişki Yaşayan Mcdonald’s CEO’su İşinden Oldu

McDonald’s yönetim kurulu, şirketin 4 yıldır görev yapan CEO’su Steve Easterbrook’u çalışanıyla ilişkiye girdiği gerekçesiyle işten çıkardı.

04.11.2019-14:40 - (Son Güncelleme: 04.11.2019-14:35)

Acil bir toplantının ardından pazar günü yapılan açıklamada kurulun, şirket politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Easterbrook’un görevden alındığı bildirildi.

Kurul, Easterbrook’un şirket prensiplerini çiğneyerek kötü bir karar aldığına hükmederken, 52 yaşındaki iş adamı şirketin yönetim kurulundaki koltuğundan da feragat etti.

Şirket çalışanlarına yolladığı e-postada ilişkiyi doğrulayan ve hata yaptığını söyleyen Easterbrook, “Şirketin değerleri göz önüne alındığında yönetim kuruluyla aynı fikirdeyim: Ayrılma zamanım geldi" ifadesini kulandı.

Easterbrook’un yerine şirketin ABD’deki başkanı Chris Kempczinski atandı. 51 yaşındaki Kempczinski ayrıca, yönetim kuruluna da alındı.

Haziran 2018’de Intel Corp’un CEO’su Brian Krzanich da benzer bir olayda istifa etmişti. Yapılan soruşturmanın ardından Krzanich’ın şirket politikasını çiğnediği ve çalışanlardan biriyle rızaya dayalı bir ilişki kurduğu öğrenilmişti.

Easterbrook McDonald's için çalışmaya 1993’te başlamıştı. 2011’de Pizza Express’e geçmiş, ardından da Asya yemekleri zinciri Wagamama'ya gitmişti. 2013’te McDonald's'a dönen İngiliz iş adamı, 2015’te şirketin CEO’su olmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal