İranlı Siyasiler ABD İle Savaş Olasılığını Uzak Görüyor

İranlı siyasetçiler Basra Körfezi'nde yaşanan gerginliğin Tahran ile Washington arasında sıcak bir çatışmaya dönüşmeyeceği düşüncesinde

31.05.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-14:32)

İran Meclisindeki muhtelif fraksiyonlara üye milletvekilleri, ABD ile İran arasında Basra Körfezi'nde süren gerginliğine ilişkin yorumalarda bulundu.

'İRAN'A KARŞI YAPILACAK OLAN SAVAŞIN KAZANANI OLMAZ'  

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, ABD'nin kamuoyunun psikolojisini etki altına almak amacıyla politika yürüttüğünü belirtere, "İran'a karşı düzenlenecek olan bir savaşın kazananı olmayacak fakat kaybedeni çok olacaktır, bunu defalarca dile getirdik. Bu konu birçok ülkeyi tedirgin ediyor ve mevcut gerginliğin büyümesini önlemek amacıyla çaba gösteriyorlar" yorumunda bulundu.

ABD'nin takip ettiği politikaların İranlı tarafların içeride birliğine vesile olduğunu söyleyerek, "İranlılar birlik içinde bu siyasete karşı direnmenin planlarını yapıyor. Biz bu süreçte ABD'nin daha fazla bedel ödeyeceğini düşünüyoruz, çünkü ellerinde başka araç ve kartları kalmadı" sözlerini kullandı.

Basra Körfezi'nde yaşanan gerginliğin yönetilmesi gerektiğini vurgulayan  Felahetpişe, bazı ülkelerin üçüncü aktör olarak devreye girdiğini ve gerginliği azaltmak amacıyla çaba gösterdiklerini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal