İranlı General Kasım Süleymani'nin Bilgilerini Paylaşan Mecd İçin İdam Kararı

İran Yargı Erki Sözcüsü Golam Muhsin İsmaili, ABD için casusluk yapan ve General Kasım Süleymani’nin suikastı için bilgilerini paylaşan Mecd için idam kararı çıktığını ifade etti.

09.06.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-11:45) İranlı General Kasım Süleymani'nin Bilgilerini Paylaşan Mecd İçin İdam Kararı

İran Yargı Erki Sözcüsü Golam Muhsin İsmaili, gerçekleştirdiği basın açıklamasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Amrikan haber alma teşkilatı CIA ve İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a çalıştığı ifade edilen Muhammed Musevi Mecd'in yargılanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sözcü İsmaili, “Kendisi CIA ve MOSSAD'a bağlı casusluk yapmaktaydı. ABD'den aldığı dolarlar karşılığında Devrim Muhafızları ve özellikle Kudüs Gücü birimi hakkında bilgileri CIA ile paylaşıyordu” ifadesini kullandı.

İran Yargı Erki Sözcüsü İsmaili, CIA için casusluk yapan İranlı Musevi Mecd'in idam edileceğini kaydederek, “Bu kişinin General Kasım Süleymani'nin güzergah ve ikamet bilgilerini CIA ile paylaştığı netleşti. Kendisi idama mahkum edildi ve kısa zaman içerisinde uygulanacak” diye konuştu

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020’da Bağdat Uluslararası Havaalanı'nda ABD'nin saldırısı neticesinde yaşamını yitirmişti. Suikastla ilgili İran'da yargı süreci başlatılmış ve Irak'ta da Kasım Süleymani suikastinde ABD ile iş birliği yaptıkları söylenen bazı kişiler tutuklanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal