İran'ın Rusya'dan S-400 Almak İstediği İddiası

Bloomberg'in aktardığına göre İran Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almak istedi fakat bu talepleri geri çevrildi

31.05.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-13:42)

Bloomberg haber ajansı, İran'ın Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri satın almak istediğini, fakat bu isteğinin Rusya tarafından reddedildiğini ileri sürdü Rusya'nın İran'ın bu talebini, Ortadoğu'da gerilimi yükseltebileceği sebebiyle geri çevirdiğini belirten Bloomberg haberini doğrulayan bir açıklama sunmadı.

GERİLİMİ ARTTIRIR ENDİŞESİYLE REDDEDİLDİ  

Bloomberg'in, birisinin üst düzey Rus bir görevli olduğunu belirttiği ancak isimlerini açıklamadığı iki kaynağa dayandırdığı haberinde, İran'ın S-400 hava savunma sistemleri satın alma isteğinin, bunun Ortadoğu'da halihazırdaki gerilimi dahda da arttırabileceği endişesiyle Rusya tarafından geri çevrildiği bildirildi.

Bunu yanı sıra haberde bu isteğin direk olarak Rusya lideri Vladimir Putin tarafından geri çevrildiği belirtildi. Söz konusu geri çevirmenin, nerede veya ne şekilde yapıldığı net olarak açıklanmasa bile Bloomberg'in haberinde İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in 7 Mayıs'ta Moskova'yı ziyaret ettiği anımsatıldı.

Ne Rusya ne de İran'dan Bloomberg'in bu iddiasını doğrulayan resmi bir açıklama gelmedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal