İran'ın Nükleer Anlaşma Açıklamasına Çin'den Tepki

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan nükleer anlaşmaya ilişkin bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, tarafların anlaşma gerekliliklerini yerine getirmemesi durumunda "üçüncü adımın daha sert olacağını" söyledi. İran'ın nükleer anlaşmanın sınırını aşmasına ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan da kınama geldi

08.07.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-11:12)

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, nükleer anlaşmaya ilişkin "Yalnızca mevcut anlaşmadaki sorunları tartışacağız, yeni bir anlaşmada yer almayacağız" ifadesinde bulundu.

İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütleri azaltmak için 60 gün içerisinde adım atacağını bildiren Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, anlaşmanın gereklerinin yerine getirilmemesi durumunda "üçüncü adımın daha sert olacağını" aktardı.

ÇİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan İran'ın nükleer anlaşmaya ilşkin yaptığı açıklamalarına tepki geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, İran'ın nükleer anlaşmadaki sınırı aşmasını 'talihsizlik' olarak gördüklerini belitti ve sorunun diplomatik yollar aracılığıyla çözülmesi gerektiğini belirtti.

Shuang, anlaşmadaki devletlere çağrıda bulunarak, "Tüm taraflar gerekeni yapmalı" ifadesinde bulundu.

İRAN DÜN SINIRI AŞTIĞINI AÇIKLAMIŞTI  

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaşmanın taraflarına İran'ın çıkarlarını koruyacak tedbirler alması amacıyla 60 gün süre vermişti.

Verilen süre dün dolmuştu ve İran, nükleer anlaşma kapsamındaki sınırlanan zenginleştirilmiş uranyum üretimine dair yükümlülüklerini azaltarak yüzde 3.67 sınırını aşmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal