İran'ın İngilizce Yayın Yapan 2 Televizyon Kanalının Yayınları Kesildi

Uydu operatörüne borçlarını ödeyemeyen İran'ın İngilizce yayın yapan 2 tv kanalının yayınları engell

20.06.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-16:55) İran'ın İngilizce Yayın Yapan 2 Televizyon Kanalının Yayınları Kesildi
ABD merkezli uydu firması Intelsat'ın sahibi olduğu ve Kuzey ve Orta Amerika piyasasında çalışma yapan uydu operatörü "Galaxy 19", İran Radyo ile Televizyon Kurumunun (IRIB) İngilizce yayın yapan 2 TV kanalının yayınlarını, birikmiş borçları sebebiyle kapattı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in, IRIB Uluslararası İlişkiler Müdürlüğünün gelen açıklamaya göre, İngilizce haber yapan "Press TV" ve İran'ın sinema filmleri ile dizilerini yabancı lisanlarda yayınlayan "iFilm" isimli televizyon kanallarının yayınları, "Galaxy 19" uydusu aracılıpıyla geçen gece itibariyle kesildi.

IRIB'ten gelen açıklamada, "Müzakere taleplerine ve IRIB'in döviz borçlarının ödenmesine dair verilen sürenin uzatılması için gösterilen çabalara rağmen Galaxy 19 uydusu dün gece Press TV'nin yayınını bir saat, bugün de 3 saat boyunca kesti." denildi.

IRIB Uluslararası İşler Genel Müdür Yardımcısı Peyman Cebeli, 10 Haziran tarihindeki açıklamasında, kuruluşun başka dillerdeki yayın yapan televizyon kanalları için gereken dövizi devletin temin edemediği aktarılmıştı.

Konu olan televizyon kanallarının ülke için stratejik önemi sahip olduğunu dile getiren Cebeli, buna karşın devletin bütün taleplerine rağmen yeterli kaynağı vermediğini belirterek, "Press TV, El-Alem ve iFilm gibi önemli kanallarımız gelecek gün ve haftalarda uydulardan çıkarılacak." ifadesini kullanmıştı.

İran basını, uydu operatörü Eutelsat'ın da IRIB'in biriken borçlarını sebep bildirerek, Arapça yayın gerçekleştiren El-Kevser kanalının yayın izinlerini mayısta durdurduğunu belirtmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal