İran’dan Suudi Arabistan’ın Diyalog Çağrısına Yanıt

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "İran, komşularıyla müzakereye açıktır. Bölge halkına ümidi geri getirecek, kalkınmayı sağlayacak ve istikrara hizmet edecek her adımı memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

23.01.2020-14:54 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-14:45) İran’dan Suudi Arabistan’ın Diyalog Çağrısına Yanıt

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, resmi Twitter hesabından Arapça ifadeler kullanarak Suudi Arabistan ile müzakerelere yönelik bir paylaşım gerçekleştirdi.
Bölgenin çıkarlarını koruyacak her türlü girişime dahil olmaya açık olduklarını belirten Zarif, "İran, komşularıyla müzakereye açıktır. Bölge halkına ümidi geri getirecek, kalkınmayı sağlayacak ve istikrara hizmet edecek her adımı memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, önceki gün yaptığı açıklamada İran ile görüşmeye hazır olduklarını fakat bunun Tahran yönetimine bağlı olduğunu dile getirmişti. İran'ın şiddete başvurarak bölgesel hedeflerinde daha fazla ilerleyemeceğini anlaması gerektiğini bildiren Bin Ferhan, bunun da ikili diyalog için bir ön şart olabileceğini söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal