İran'dan Suudi Arabistan'a: Yemen'de Hiç Bir Başarınız Olmadı

İran, Yemen’deki kalabalık bir pazar yerine Suudi Arabistan liderliğindeki savaş jetlerinin düzenledikleri saldırıyı kınadı

30.07.2019-11:46 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-12:06) İran'dan Suudi Arabistan'a: Yemen'de Hiç Bir Başarınız Olmadı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Yemen’deki kalabalık bir pazar yerine Suudi Arabistan liderliğindeki savaş jetlerinin düzenledikleri saldırıyı kınadı.

Mehr haber ajansı, Musevi’nin, saldırının mağdurların ve ailelerinin yanında olduklarını ifade ederek, İran’ın bu gibi ‘acımasız ve insanlık dışı saldırıları’ kınadığını belirtti.

Haberde, Musevi’nin, “Yemen’de 4 yıldan uzun bir süredir yıkıcı bir savaş sürdürdükten sonra, saldırganların hiçbir başarısı olmadı ve hem politik camiada hem de savaş alanındaki başarısızlıklarını Yemen’de kadınları ve çocukları öldürerek örtmeye çalışıyorlar” sözlerini kullandığı belirtildi. Bunun yanı sıra, Musevi uluslararası camianın Yemen’deki katliama sessiz kalmasını kınadı.

YEMEN'DE PAZAR YERİNE SALDIRI  

Suudi liderliğindeki savaş jetlerinin Yemen’in Saada şehrindeki kalabalık bir pazar yerine hava saldırısı gerçekleştirmesinden sonra , 2’si çocuk olmak üzere en az 14 kişi yaşamını yitirmiş ve 11’i çocuk olmak üzere 23 kişi de yaralanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal