İran'dan Instagram'a Erişim Yasağı

İran hükümeti, sosyal medya platformu Instagram'a erişim yasağı getirdi.

02.01.2019-17:42 - (Son Güncelleme: 02.01.2019-17:39) İran'dan Instagram'a Erişim Yasağı

İran hükümeti, sosyal medya platformu Instagram'a erişim yasağı getirdi. İran Başsavcı Yardımcısı Cevad Cavidniya, yargının Instagram'a erişim engeli kararı verdiğini fakat henüz uygulamaya geçilmediğini belirtti. Cavidniya, hükümetin söz konusu sosyal medya platformun içeriğini akıllı filtreleme vasıtasıyla kısıtlama sözü verdiğini fakat ödenen yüksek maliyetlere rağmen istenilen sonucun elde edilemediğini açıkladı.

Başsavcı Yardımcısı Cavidniya, "Şu anda bu platforma erişim engeli getirmek için gerekli yargı kararları mevcut. Siber Alem Yüksek Konseyi'nin çoğunluğunun kararı da bu platformun kapatılması doğrultusunda." İfadelerini kullandı. Siber Alem Yüksek Konseyi'nin yönetmeliğine göre, ülkede Instagram için ayırılan internet trafik hacminin aşıldığını ve Instagram'ın ülkede kullanılabilmesi için hükümet tarafından sunulması gereken izinlerin verilmediğini söyleyen Cavidniya, şöyle dedi:

"Konsey yönetmeliğine riayet edilmediği için yargı tek taraflı adım atabilir fakat bu alanda ortak bir anlayışın oluşmasını bekliyoruz. Beklemenin faydası olmadığını gördüğümüzde İran Başsavcılığı gerekli adımı atacaktır."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal