İran'dan Füze Şehirleri İnşa Ettik Açıklaması

İran’ın karada ve açık denizde füze şehri inşa ettiğini kaydeden Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ali Rıza Tengsiri, bu şehirlerin düşmanlar için ‘kabus’ olduğunu söyledi.

06.07.2020-13:55 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-13:54) İran'dan Füze Şehirleri İnşa Ettik Açıklaması

Devrim Muhafızları'nın her hafta yayınlanan Sobhe Sadık'la röportaj yapan Tengsiri, Basra Körfezi ve Umman Körfezi sahili boyunca kıyıda, yeraltında ve açık denizde füze şehirleri kurduklarını dile getirdi ve bu şehirlerin İran’ın düşmanları için bir kabul olacağını kaydetti.

Tengsiri, Devrim Muhafızları'nın bundan böyle bu denizde her yerde varlığının olduğunu, donanmanın 24 bin üyesini ve 428 filosunu güney hududu boyunca devreye soktuğunu belirtti.

Şu ana kadar söz konusu füze şehirlerinin görüntülenmedi.

Devrim Muhafızları, daha önceki açıklamalarında da gizli füze depoları, fırlatma rampaları ve yeraltı fabrikaları olduğunu söylemişti.

2019 yılının yaz aylarında Suudi Arabistan’a ait petrol tankerlerine gerçekleştirilen gizemli saldırılardan ABD ve İngiltere’nin İran’ın sorumlu olduğu açıklamasının ardından Basra Körfezi’nde yabancı savaş gemilerinin sayısı büyük oranda arttı.

İran, bu suçlamaları delil olmadığını söyleyerek reddederken, ABD ve diğer ülkelerin bölgeden ayrılmasını istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal