İran'dan Erbil'deki Saldırıya İlişkin Kınama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi Erbil'deki Türk diplomatın şehit olduğu saldırıya ilişkin, "Terörizme karşı koymanın yolu; uluslararası kamuoyunun terör örgütlerine verilen siyasi, mali, askeri ve ideolojik desteği sona erdirmek için ortak mücadelesinden geçer." diye konuştu.

17.07.2019-21:48 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-21:40) İran'dan Erbil'deki Saldırıya İlişkin Kınama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyid Abbas Musevi, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğundaki bir görevlinin şehit olduğu saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.  

KINAMA MESAJI YAYINLADILAR  

Musevi, yayınladığı yazılı açıklamada Irak'ın Erbil kentinde bir Türk diplomatın şehit olduğu saldırıyı şiddetle kınadığını ifade ederek, şehidin yakınlarına, Türkiye hükümeti ve halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

"TERÖRİZME KARŞI KONULMALI"  

Musevi, "Terörizme karşı koymanın yolu; uluslararası kamuoyunun terör örgütlerine verilen siyasi, mali, askeri ve ideolojik desteği sona erdirmek için ortak mücadelesinden geçer." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?  

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomat şehit olmuş, saldırıda bir Irak vatandaşının hayatını kaybettiği bildirilmişti.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal