İran'dan Coronavirüs Açıklaması: İkinci Dalga Gelebilir

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgınının en çok etkilediği ülkelerden biri İran oldu. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı açıklamada, "Hastalığın ilk dalgasını aşmayı başardık ancak önümüzde yeni bir dalga olabilir." ifadesini kullandı.

25.03.2020-12:06 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-11:55) İran'dan Coronavirüs Açıklaması: İkinci Dalga Gelebilir

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünyanın birçok yerinde etkisini sürdürüyor. Virüsün yayılımı engellenemezken, henüz net bir tedavisi de bulunamadı. Virüsün en çok etkilediği ülkelerden biri ise İran oldu. İran Cumhurbaşkanı Coronavirüs salgını nedeniyle açıklamalarda bulundu ve Nevruz Bayramı için tatile giden vatandaşların dönmesiyle birlikte, virüsteki ikinci dalgayı yaşayabileceklerini belirtti ve "Hastalığın ilk dalgasını aşmayı başardık ancak önümüzde yeni bir dalga olabilir." dedi. 

"SALGININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BAŞKA ÇAREMİZ YOK"

İkinci dalgadaki sürece dair de değerlendirmelerde bulunan Ruhani, "Parklar ve bahçeler kapatılabilir. 13 Ferverdin'deki geleneksel törenler (Nevruz'un 13. gününde ailelerin pikniğe çıkarak yaptıkları kutlamalar) önceki yıllardaki gibi olmayacaktır ancak salgının önüne geçmek için başka çaremiz yok. Halkımız bu tedbirlerin onların menfaati için alındığını bilmelidir." ifadelerini kullandı.

"HALK FAZLA KISITLAMALARA KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIDIR"

 Kısıtlamaların artırılması yönünde kararlar alındığı ve kararların bugün öğleden sonra yürürlüğe gireceğini belirten Ruhani, "Halk yarından itibaren daha fazla kısıtlamalara karşı hazırlıklı olmalıdır. Halkın elektrik, su ve gıda gibi ihtiyaçlarını temin etmek zorundayız. Bunun için şu anda gıda ve gerekli temizlik malzemelerini üreten tüm fabrikalar üretim faaliyetlerini en yüksek seviyede sürdürmelidir." dedi.

Ruhani açıklamalarının devamında, "Şu anda coronavirüsle mücadele sırasında tüm yaptırımların kaldırılması konusu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) gündeminde. Ben de Güvenlik Konseyi'nin daimi olmayan üyelerinden biriyle görüştüm ve bize tasarıyı konseye sunmaya hazırlandıklarını söyledi. Bununla birlikte İran'ın ülke dışında bloke edilmiş nakdi varlıklarının da serbest bırakılmasını hedefliyoruz." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal