İran'dan Bölgeye Savaş Gemisi Sevk Eden ABD'ye: Kısa Menzilli Füzelerimiz Bile Vurmaya Yeter

İran Devrim Muhafızları Başkan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada, ABD tarafından Basra Körfezi'ne sevk edilen savaş gemilerinin 'Kısa menzilli füzelerle bile vurulabileceğini' belirtti.

17.05.2019-15:18 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-15:15)

ABD ile İran arasındaki mevcut siyasi ve ekonomik gerilim, karşılıklı askeri adımların atılmasıyla beraber tekrardan yeniden yükseliyor.

Son olarak Basra Körfezi'ne askeri gemiler sevk eden ABD'ye ise İran Devrim Muhafızları'nın Parlamento İlişkilerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Mohammad Saleh Jokar tarafından yanıt verildi.

'ABD SAVAŞIN MALİYETİNİ KARŞILAYAMAZ'  

Fars Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Jokar, "Kısa menzilli füzelerimiz bile ABD'nin bölgedeki savaş gemilerini vurmaya yeter" ifadesinde bulundu.

ABD'nin bir savaşın maliyetini karşılayamayacağını belirten Jokar, "ABD insan gücü ve sosyal şartlar açısından kötü durumda" sözlerini kullandı.

ABD, ELİNDE SİLAH OLMASINA RAĞMEN İRAN'I KONUŞMAYA ÇAĞIRIYOR  

Jokar dışında, üst düzey bir İranlı komutan da ABD Başkanı Donald Trump'ı dürüst olmaması nedeniyle kınarken, ABD'nin İran'ı elinde bir silah olmasına rağmen 'konuşmaya' davet ettiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal