İran'dan ABD'ye Tehdit

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade, ABD'nin üç ülkedeki askeri üsleri ile Körfez'deki savaş gemilerinin İran füzelerinin menzilinde olduğunu duyurdu.

22.11.2018-07:31 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-07:22) İran'dan ABD'ye Tehdit

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade, ABD'nin üç ülkedeki askeri üsleri ile Körfez'deki savaş gemilerinin İran füzelerinin menzilinde olduğunu duyurdu. Tasnim ajansına açıklama yapan General Emir Ali Hacızade, "Eğer (Amerikalılar) herhangi bir harekette bulunursa, bilsinler ki menzilimiz içindeler ve onları vurabiliriz." ifadesini kullandı.

Tahran ile Washington yönetimleri arasında son ABD yaptırımları sonucu tansiyonun yükseldiği bir dönemde ABD'ye tehditler savuran General Emir Ali Hacızade, menzillerinde bulunan ABD üslerinin isimlerini de vererek, "Katar'daki Udeyd Hava Üssü, BAE'deki Dafra Üssü ve Afganistan'daki Kandahar Üssü'nü vurabiliriz." açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, uluslararası toplum ile İran arasında imzalanan nükleer anlaşmadan geride bıraktığımız Mayıs 2018 yılında çekildiğini açıklamış ve Tahran yönetimine yönelik yeni yaptırımlar getirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal