İran'dan ABD'ye Sert Eleştiri: Hala Körler

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin bölgedeki politikalarına dair iğneleyici sözlerle eleştirdi.

08.01.2019-15:55 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-15:51) İran'dan ABD'ye Sert Eleştiri: Hala Körler

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin bölgedeki politikalarına dair iğneleyici sözlerle eleştirdi. Zarif, ABD’nin Ortadoğu'da izlediği politikaları "siyasi körlük" olarak gördüğünü açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Twitter hesabından yaptığı eleştiride Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un İsrail ziyaretinde sanal gerçeklik gözlükleri ile çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, "Bir resmin bin kelime anlattığı söylenir ancak bu resim

ABD'nin bölgemizde yıllardır sürdürdüğü başarısız politikalar hakkında bin kelimeden fazlasını anlatıyor" sözlerini kullandı.

Zarif, mesajına, "Körler vadisinde VR (sanal gerçeklik) gözlükleriyle olsalar dahi hala kördürler" ifadesiyle devam etti.

Pazar günü İsrail’i ziyaret eden ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, yaptığı açıklamada, terör örgütü YPG/PKK’yı işaret ederek, Suriye'den çekilme kararının Türkiye'nin "Kürt savaşçıların" güvenliğini sağlaması ve terör örgütü DEAŞ'in ortadan kaldırılması şartına bağlı olduğunu belirtmişti. Daha sonrasında açıklamada bulunan ABD Başkanı Trump da, "Suriye’den hiçbir zaman çok hızlı bir şekilde çekileceğimizi söylemedim" sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal