İran'dan ABD'ye Sert Çıkış!

ABD'nin Fırat'ın doğusunda bir Kürt devleti kurmaya ilişkin iddiaları hakkında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "ABD 'ye derhal Suriye'den çıkmasını ve bu ülkenin işlerinde karışmamasını tavsiye ediyoruz" dedi.

15.10.2018-15:03 - (Son Güncelleme: 15.10.2018-14:55) İran'dan ABD'ye Sert Çıkış!

ABD'nin Fırat'ın doğusunda bir Kürt devleti kurmaya ilişkin iddiaları hakkında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin Suriye'de bulunmasının yasadışı olduğunu ve Suriye'yi dehal terk etmesi gerektiğini ifade etti.

Basın toplantısı düzenleyen Kasımi, ABD'nin Suriye idaresinin isteği olamadan bu ülkeye konuşlandığını belirterek, "ABD'nin Suriye idaresindrn izin almadan bu ülkeye müdahalesi tüm uluslararası normlara aykırı yasadışı bir eylemdir" şeklinde konuştu.

"ABD Suriye'ye her türlü eylem ve çalışmalara derhal son vermeli ve eylemlerini durdurmalı" şeklinde konuşan İranlı Sözcü,"ABD'nin yayılması politikası bilindiğinden, istikrarsızlık oluşturmak ve darbe üstüne darbe yiyen teröristlere destek sağlamak amacı ile Suriye'de bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Kasımi, "ABD 'ye derhal Suriye'den çıkmasını ve bu ülkenin işlerinde karışmamasını tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal