İran'dan ABD-İsrail İkilisine Kinayeli Mesaj

Zarif, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda ABD ve İsrail'in UNESCO'dan ayrılmasıyla alakalı kinayeli bir yorum yaptı.

02.01.2019-11:43 - (Son Güncelleme: 02.01.2019-11:40) İran'dan ABD-İsrail İkilisine Kinayeli Mesaj

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Bilim ve Kültür Teşkilatından (UNESCO) remsne ayrılmasıyla alakalı "Acaba Trump ve onun çırağı rejimin ayrılmadığı başka bir şey kaldı mı? Belki de ikisi birlikte Dünya gezegeninden?" sözlerini kullandı. Zarif, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda ABD ve İsrail'in UNESCO'dan ayrılmasıyla alakalı kinayeli bir yorum yaptı.

Zarif’in mesajında kullandığı ifadeler:

"Nükleer anlaşma, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) Pasifik-Ötesi Ortaklık (TPP) ve Paris İklim Anlaşması'ndan sonra Trump yönetimi ve İsrail, UNESCO'dan da resmen ayrıldı. Acaba Trump ve onun çırağı rejimin ayrılmadığı başka bir şey kaldı mı? Belki de ikisi birlikte Dünya gezegeninden?"

UNESCO'nun Filistin probleminde İsrail'e karşı ön yargılı bir tutum sergilediğini iddia ederek örgütten ayrılma kararı veren ABD ve İsrail'in 2019 itibariyle UNESCO ile üyelik bağı kalmadı.

ABD ve İsrail, UNESCO'yu BM kararlarıyla kabul edilen Doğu Kudüs'teki İsrail varlığını eleştirdiği, bölgede bulunan tarihi eserleri "Filistin kültür mirası" olarak gördüğü ve Filistin yönetimini 2011'de üyeliğe alması nedeniyle "İsrail’e karşı önyargıya sahip olmakla" kınamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Ekim 2017 tarihinde ulusal örgütten ayrılmak üzere resmi başvuru yapmıştı. Washington’u takip eden İsrail de benzer bir adım atmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal