İran'da Yüz Binlerce Civciv Canlı Canlı Toprağa Gömüldü

Sosyal medya üzerinden paylaşılan videoda, bir kamyon kasasına doldurulan yüz binlerce civcivin boş bir araziye döküldükten sonra kepçeyle üzerlerinin toprakla kapatıldığı görüldü.

18.04.2020-17:06 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-17:38)

Civcivlerin acımasızca itlaf edilmesi ülkede infiale yol açarken Bir Günlük Tavuk Üreticileri Derneği, ülkedeki bütün civcivlerin yarına kadar öldürüleceğini duyurdu.

"COVİD-19 DOLAYISIYLA TAVUK ETİ SATIŞLARI AZALDI"

Ülkede büyük tepki gören katliam dolayısıyla devlet televizyonunda açıklamalarda bulunan Hayvancılık İşlerinden Sorumlu Tarım Bakanı Yardımcısı Murteza Rızai, "Yeni tip coronavirüs salgını dolayısıyla tavuk eti satışları azaldı ve civciv üretimi sınırlandırıldı. Ne yazık ki fiyatlardaki düşüş nedeniyle civciv yetiştiricileri, fazla civcivleri yok etmek zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.

“DOĞAL BİR SÜREÇTİR”

Murteza Rızai, çiftliklerde çok fazla civcivin olmasının sıkıntı yarattığını öne sürerek, "Bu civcivlerin itlaf edilmesi, dünyadaki kümes hayvancılığı sektöründe doğal bir süreçtir" ifadelerini kullandı.

Rızai, sosyal medyada paylaşılan videoda olduğu gibi civcivlerin üzerlerine toprak dökülerek itlaf edilmesini kabul edilemez bir durum olarak nitelendirdi.

"CANLI TOPRAĞA GÖMÜLMELERİ, HER VİCDANI KANATIYOR"

Katliama ilişkin İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) konuşan Çevre Koruma Kurumunun Tahran Genel Müdürü Said Mahmudi de yaşananları "insanlık dışı" olarak adlandırarak, "Bu civcivler de birer can taşıyor. Canlı halde toprağa gömülmeleri, her vicdanı kanatıyor" ifadelerini kullandı.

Said Mahmudi, bu tür bir olayın bir daha olmaması için Tahran Başsavcılığına başvurduklarını kaydederek, "Diğer civciv üreticileri de aynı yola başvurması durumunda en şiddetli şekilde karşılık görecek" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal