İran'da Trafik Kazalarında Günde 46 Kişi Ölüyor

İran Emniyeti Trafik Şube Müdürü, ülkede meydana gelen trafik kazalarında her gün ortalama 46 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek otomotiv üreticilerinden güvenli araç üretmelerini istedi.

14.08.2019-16:56 - (Son Güncelleme: 14.08.2019-16:54) İran'da Trafik Kazalarında Günde 46 Kişi Ölüyor

İran Emniyeti Trafik Şube Müdürü Kemal Hadiyanfer, ülkede meydana gelen trafik kazalarında her gün ortalama 46 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek otomotiv üreticilerinden güvenli araç üretmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Hadiyanfer, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında İran'daki trafik kazaları ve otomobillerin kalitesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İran'da günde ortalama 46 kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini aktaran Hadiyanfer, yıllar içinde kazaların azalmadığını aksine arttığını ve yaşamını yitirenlerin yüzde 27'sinin yayalardan oluştuğunu kaydetti.

Otoyollardaki 2 bin güvenlik kamerasının yüzde 49'unun bozuk olduğunu ifade eden Hadiyanfer, Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığının 2 bin yeni kamera sözü verdiğini söyledi.

Hadiyanfer ayrıca ülkedeki 11 milyon 500 bin motosikletten 6 milyonunun plakasız olması, 4 milyon kişinin de ehliyetsiz motosiklet kullanmasının trafikte önemli bir sorun oluşturduğuna vurgu yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal