İran'da Ruhani, Coronavirüse Karşı Sert Tedbirlerin Başladığını Duyurdu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip coronavirüs ile (Covid-19) mücadele çerçevesinde alınan sert tedbirlerin bugün hayata geçirildiğini kaydetti.

26.03.2020-12:51 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-12:51) İran'da Ruhani, Coronavirüse Karşı Sert Tedbirlerin Başladığını Duyurdu

İranlı Öğrenciler Haber Ajansında (ISNA) yer alan habere göre, başkent Tahran'da yapılan Coronavirüs ile Mücadele Ekonomi Komisyonu toplantısında söz alan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Bugün daha sıkı tedbirler hayata geçirildi. Virüsün yayılma zincirini kırma adına 8 Nisan'a kadar, 2 haftalık sosyal mesafe uygulanmasını dikkate aldık" ifadelerini kullandı.

CORONAVİRÜS İLE MÜCADELEYE 1 MİLYAR DOLARLIK FON

Ülkede gıda sorununun olmadığını ve marketlerde vatandaşın her gereksinimini karşılayacak ürünün olduğunu kaydeden Ruhani, Ulusal Kalkınma Sandığından, Sağlık Bakanlığı ve İşsizlik Sigorta Sandığına 1 milyar dolarlık fon aktarmayı planladıklarını ifade etti.

Ruhani, dün Bakanlar Kurulu toplantısındaki konuşmasında, Coronavirüs ile Ulusal Mücadele Kurulu'nda sınırlamaların artırılması şeklinde karar çıktığını duyurmuş ve düzenlenen planın öğleden sonra uygulamaya koyulacağını söylemişti.

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, bu sabah coronavirüs salgınıyla mücadelede önlemler çerçevesinde alınan "ülke çapında seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağı" kararının yürürlüğe girdiğini açıklamıştı.

Yasağa uymayan araçlara 1 ay el konulacak ve sürücülere 500 bin tümen (yaklaşık 210 lira) para cezası verilecek.

Çin'de patlak veren coronavirüs İran'da ilk kez 19 Şubat'ta Kum şehrinde tespit edilmiş, daha sonra ülke geneline yayılmıştı.

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede coronavirüse bağlı ölü sayısının 2 bin 77'ye çıktığını, virüse yakalananların sayısının ise 27 bin 17’e yükseldiğini bildirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal