İran'da Okullar 16 Mayıs'ta Yeniden Açılıyor

İran'da yeni tip coronavirüsle mücadele çerçevesinde alınan önlemlerle kapatılan okulların 16 Mayıs'ta yeniden eğitim vermeye başlayacağı kaydedildi.

12.05.2020-14:56 - (Son Güncelleme: 12.05.2020-14:55) İran'da Okullar 16 Mayıs'ta Yeniden Açılıyor

İran'da yeni tip coronavirüsle mücadele çerçevesinde alınan önlemlerle kapatılan okulların 16 Mayıs'ta yeniden eğitim vermeye başlayacağı kaydedildi.

İran resmi ajansı IRNA'nın servis ettiği habere göre, Eğitim ve Öğretim Bakanı Muhsin Haci Mirzayi, yeni tip coronavirüs önlemleri çerçevesinde kapatılan eğitim kurumlarının, 72 günün ardından tekrar açılacağını ifade etti.

Okullarda maske ve eldiven takmak ve sosyal mesafe kuralına uymanın zorunlu olduğunu dile getiren Bakan Mirzayi, "16 Mayıs'ta okulların tekrar açılması ve tüm personel ve öğretmenlerin bu tarihte dersler konusundaki belirsizlikler ve sorunların çözülmesi için okullarda hazır bulunmasına karar verildi" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİN OKULLARDA BULUNMASI ZORUNLU DEĞİL"

Bakan Mirzayi, virüs dolayısıyla televizyon ve internet üzerinden yapılan eğitimin yeniden devam edeceğini kaydederek, uzaktan eğitim hususunda problemi olmayan öğrencilerin okula gelmesinin gerekli olmadığını fakat bütün öğretmenlerin okula gelmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi.

Ülkede virüsün ilk olarak 19 Şubat'ta Kum şehrinde tespit edilmesi sonrası 23 Şubat'ta bazı bölgelerde önlem olarak eğitim durdurulmuş, 5 Mart'ta da ülke çapında bütün okulların kapatılmasına karar verilmişti.

Eğitim ve Öğretim Bakanlığına bağlı ilk ve orta seviyedeki okulların dersleri devlet televizyonuna bağlı "Amuzeş" (Eğitim) isimli kanal üzerinden belirlenen müfredatla beraber işleniyor.

Ayrıca Eğitim ve Öğretim Bakanlığınca geliştirilen ve 20 Nisan'da hizmet vermeye başlayan "SHAD" (Öğrenci Sosyal Ağı) denen uygulama üzerinden öğretmenler, öğrencilerine internet üzerinden görüntülü bir şekilde eğitim verebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal