İran'da Her 33 Saniyede Bir Kişiye Covid-19 Bulaşıyor

İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, her 33 saniyede bir İran vatandaşına coronavirüs bulaştığını ve her 13 dakikada bir İran vatandaşının coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirdiğini ifade etti.

27.06.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-13:57) İran'da Her 33 Saniyede Bir Kişiye Covid-19 Bulaşıyor

İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, video konferans yoluyla gerçekleştirdiği basın toplantısında söz aldı. Maske ve sosyal mesafe tedbirlerinin coronavirüse karşı mücadelede öneminden söz eden Bakan Yardımcısı, sosyal mesafe tedbirlerinin yüzde 82, maske kullanımının yüzde 85 ve gözleri de koruyan siperliklerin yüzde 78 oranında coronavirüsün bulaşmasını önlediğini dile getirdi.

Normale dönüş dönemine girilmesiyle beraber coronavirüs vaka sayısında artış yaşandığını kaydeden Bakan Yardımcısı, sosyal medya üzerinde “ben maske takıyorum" etiketi ile kampanya başlattıklarını ifade ederek, herkesten bu kampanyaya katılmalarını istedi. Özellikle 50 yaşın altındakilerin coronavirüs semptomu göstermeseler bile, birer taşıyıcı olarak yaşlılara bulaştırabildiklerini kaydeden Herirçi, herhangi bir semptom göstermeyen coronavirüs taşıyıcısının 406 kişiye virüs bulaştırabildiğini söyledi.

Öte yandan Herirçi, her 33 saniyede bir İranlıya coronavirüs bulaştığını, coronavirüs sebebiyle de her 13 dakikada bir kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal