İran'da Coronavirüsten Ölenlerin Sayısı 1812'ye Yükseldi

Coronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında bulunan İran'da bilanço artmaya devam ediyor. Son 24 saatte 127 kişi daha hayatını kaybederken, toplam ölüm sayısı bin 812'ye yükseldi.

23.03.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-12:59) İran'da Coronavirüsten Ölenlerin Sayısı 1812'ye Yükseldi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünyanın her yerinde hızla yayılmaya devam ediyor. Salgının ilk göründüğü günlerde olayı ciddiye almayan İran halkı ve yönetimi için durum kötüye gitmeye devam ediyor. Yapılan son açıklamalara göre, ülkede son 24 saatlik süreçte 127 kişi daha coronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybetti. Bununla birlikte ülkede coronavirüs kaynaklı ölüm sayısı bin 812'ye yükseldi. 

İran'ın Kum şehrinden yayılmaya başlayan virüs için alınan önlemler yetersiz kalırken, virüs ülkenin tamamında etkili oldu. İran meclisine kadar sıçrayan coronavirüs, üst düzey yetkililerin de ölmesine neden oldu.

HAMANEY' ABD'NİN YARDIM TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Öte yandan İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ABD'nin yardın teklifini kabul etmediğini belirtti ve "Amerikalılar kaç kez, 'Bizden isteyin, İran'a ilaç ve tedavi konusunda yardıma hazırız' teklifinde bulundular. Bu ilginç bir açıklama. Öncelikle siz kendi derdinize çare bulun. Eğer elinizde varsa kendiniz için kullanın." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal