İran’da Coronavirüse Yakalanan Adaylar Üniversite Sınavına Hastanede Girecek

İran Öğrenim Değerlendirme Kurumu Başkanı İbrahim Hodayi, coronavirüs nedeniyle hastanede tedavi gören adayların Sağlık Bakanlığınca uygun bulunan hastane ya da sağlık ocaklarında üniversite sınavına girebileceklerini duyurdu.

04.07.2020-11:50 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-11:46) İran’da Coronavirüse Yakalanan Adaylar Üniversite Sınavına Hastanede Girecek

İran devlet televizyonuna konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hodayi, coronavirüs tespit edilmiş adayların üniversite sınavına girmeleri için gerekli koşulları yerine getirmeleri gerektiğini dile getirdi. İran Öğrenim Değerlendirme Kurumu Başkanı, “Hapishanede veya hastanelerde olan öğrencilerin üniversite sınavına girmeleri için gerekli hazırlığı yapmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Coronavirüs tespit edilenlerin diğer adaylarla aynı sınıflarda sınav olacağı şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu kaydeden Hodayi, bu adayların Sağlık Bakanlığınca uygun bulunan hastane ya da sağlık ocaklarında sınav olacaklarını kaydederek, “Bu öğrencileri diğer öğrencilerden ayırmak zorundayız. Evlerinde karantina altında olan öğrenciler de aynı şekilde hastanelerde üniversite sınavına girecekler” dedi.

Üniversite sınavları için üst düzey sağlık tedbirleri alacaklarını dile getiren Hodayi, “Bu tedbirler coronavirüs ile mücadele konseyinin belirlediği sağlık protokollerinin de üstünde olacaktır. Amacımız öğrencilerin tamamen sağlıklı bir ortamda sınavlarını vermeleri” ifadesini kullandı.

Ülkede üniversite sınavlarının 4 Eylül tarihinde düzenleneceği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal