İran-Afganistan Sınırına Yeni Hudut Kapıları Açılacak

İran sınır komutanının açıklamasına göre İran ile Afganistan arasında yeni sınır kapıları açılacak. Yapılan açıklamada bu şekilde uyuşturucu kaçakçılığının da önüne geçileceği bildirildi.

28.06.2018-13:54 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-13:48) İran-Afganistan Sınırına Yeni Hudut Kapıları Açılacak

İran polisine bağlı internet haber sayfasına açıklamalar yapan İran hudut komutanı Kasım Rızayi, Afganistan hudut görevlileri ile gerçekleştirilen temaslar neticesinde yeni resmi hudut kapılarının kurulması hususunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Hudutta karşılıklı güvenlik güçlerinin fazlalaştırılacağını bildiren Rızayi, "İki devlet arasındaki gümrük kapısı sayısı çoğaltılacak." dedi.

Hudut emniyeti hususunda gerçekleştirilen ortaklıkla İran'a giden uyuşturucu oranının düştüğünü söyleyen Rızayi, "Ortaklığımızı yükselterek uyuşturucu kaçakçılığının bütünüyle önüne geçmeliyiz." ifadelerini kullandı.

945 kilometre uzunluğundaki İran-Afganistan hudutunda Horasanı Rezevi eyaletinde Dugarun, Güney Horasan eyaletinde Yezdan ve Sistan-Beluçistan eyaletinde Zabol gümrük kapıları haricinde bölge insanının bavul ticareti için tercih ettiği resmi olmayan geçiş noktaları da var.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal