İran'a Bir Tehdit de Suudi Arabistan'dan Geldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, "İran nükleer faaliyetlerine devam ederse ağır sonuçları olur" açıklamasının ardından Suudi Arabistan'dan da benzer bir açıklama geldi. Suudi Dışişleri Bakanı Cubeyr, "İran nükleer silah üretirse bizde aynısını yaparız" dedi.

09.05.2018-22:55 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-22:47) İran'a Bir Tehdit de Suudi Arabistan'dan Geldi

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, İran'ın nükleer programına tekrar dönmesi halinde ülkesinin de nükleer silahlar edineceğini açıkladı. Öte yandan Trump da bugün İran meselesinde açıklamalarda bulunmuş ve Tahran rejimine ikazlar yapmıştı.

Cubeyr, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesi ile alakalı CNN televizyonuna açıklamalar yaptı.

İran nükleer anlaşmasının “hatalı olduğunu ve İran'ın balistik füze programlarını kapsamadığını söyleyen Cubeyr, bu anlaşmanın, İran'ın teröre verdiği desteği ve bölgedeki devletlere müdahale etmesini engellemediğini ve bu sebeple de ABD Başkanı Donald Trump'ın bu kararına destek olduklarını açıkladı.

"AYNISINI YAPARIZ"

İran'ın nükleer programına tekrar dönmesi halinde BM Güvenlik Konseyinin ABD haricindeki diğer daimi üyelerininin de anlaşmadan çekilmesi ve İran'a yaptırım uygulaması lazım olduğunu söyleyen Cubeyr, Suudi Arabistan'ın nükleer bomba edinip edinmeyeceğine dönük soruya, “İran nükleer silah üretebilecek kapasiteye gelirse, biz de vatandaşlarımızı korumak için ne gerekiyorsa ve aynısını yaparız.” cevabını verdi.

"SON VER"

Cubeyr, İran'ın Yemen'de Husilere balistik füze yardımı yapmasına son vermesi gerektiğini de bildirdi.

TRUMP'IN ARDINDAN...

Öte yandan Trump, dün nükleer anlaşmadan çekildiği İran hususunda da açıklamalar yaparak Tahran rejimine ikazlarda bulunmuştu.

İran'ın nükleer programına tekrar başlayabileceği ile alakalı açıklamaları da değerlendiren Trump, "İran'a bunu yapmamasını tavsiye ederim. Eğer yaparlarsa bunun ağır neticeleri olur." diye konuşmuştu.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da dün yaptığı konuşmada, ülkesinin İran'la varılan nükleer anlaşmadan çekileceğini ve 2015 senesinde askıya alınan İran'a dönük ekonomik yaptırımların en güçlü biçimde tekrar hayata geçirileceğini duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal