İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü: Yabancı Yetkililer ABD'yi Temsilen Tahran'a Geldi

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü Keyvan Hüsrevi, "Birçok yabancı yetkili ABD'yi temsilen İran'a geldi. Bu ziyaretlerin bir kısmı basına çıkıyor, bazıları da basına kapalı gerçekleşiyor." açıklamasında bulundu

23.05.2019-14:44 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-14:35)

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü Keyvan Hüsrevi, birçok yabancı görevlinin son günlerde ABD'yi temsilen İran'a geldiğini belirtti.

Hüsrevi, İran devlet medyasında çıkan açıklamasında İran ile ABD arasında ara buluculuk yapmak içib Tahran'a gelen yabancı yetkililere ilişkin bilgi verdi.

Hüsrevi, ABD ile İran arasında müzakerelerin tekrardan başlaması amacıyla Tahran'ı ziyaret edne yetkililere ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Birçok yabancı yetkili ABD'yi temsilen İran'a geldi. Bu ziyaretlerin bir kısmı basına çıkıyor, bazıları da baına kapalı bir şekilde düzenleniyor.."

ABD TAVRINI DEĞİŞTİRMEZSE MÜZAKERE YAPILMAYACAK  

Hüsrevi, Tahran'a gelen yetkililere ABD'nin davranışlarının değişmemesi, ülke menfaatlerinin temin edilmemesi ve pratik adımlarda yeni bir şey olmaması durumunda "müzakerenin hiçbir şekilde gündeme getirilmeyeceği" mesajını verdiklerini kaydetti.

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi'nin hafta içinde İran-ABD arasında ara buluculuk yapmak amacıyla Tahran'a geldiği öne sürülmüştü. 

Diğer yandan Irak'ın da gerginliğin azaltılması amacıyla hem İran'a hem de ABD'ye heyet göndermeye hazırlandığı belirtilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal