İran: Trump, İran Yaptırımlarını Artırma ile ABD'deki Benzin Fiyatlarını Düşük Tutma Arasında Tercih Yapmalı

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene, "Donald Trump, İran'a baskıyı artırma ile ABD'deki benzin fiyatlarını düşük tutma arasında bir tercih yapmalıdır." dedi.

15.04.2019-17:29 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-17:23) İran: Trump, İran Yaptırımlarını Artırma ile ABD'deki Benzin Fiyatlarını Düşük Tutma Arasında Tercih Yapmalı

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene, "Petrol fiyatının her gün artması piyasanın tedirgin olduğunun bir kanıtıdır. Donald Trump, İran'a baskıyı artırma ile ABD'deki benzin fiyatlarını düşük tutma arasında bir tercih yapmalıdır." dedi.

Zengene, İran devlet medyasında açıklamasında, ABD'nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımlara ilişkin yorumlamalarda bulundu.

PETROL PİYASASI KRİTİK BİR DÖNEMDE

Petrol piyasasının kırılgan bir düzeyde olduğunu ve ABD'nin İran'a baskıyı artırmak istemesi halinde bu kırılganlığın gittikçe daha da kötü bir duruma geldiğini belirten Zengene, "Venezuela'da sorunlar var, Rusya'ya yaptırım uyguluyorlar, Libya istikrarsız ve ABD'deki petrol üretimi de elden gitti. Bu tabloya göre; üretim, arz ve talep çok kırılgan bir süreçten geçiyor." sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal