İran Sınırında TIR Kuyruğu Uzuyor

Geçtiğimiz günlerde İran'da korona virüs nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye, İran'a olan sınırlarını kapatma kararı aldı. Yaşanan bu gelişme sonrası sınırda bekleyen TIR'ların oluşturduğu kuyruk 5 kilometreye ulaştı.

24.02.2020-09:37 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-09:22) İran Sınırında TIR Kuyruğu Uzuyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılan korona virüs son olarak sınır komşumuz İran'a sıçradı. İran'da 8 kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybederken, yaşanan ölümlerin ardından Türkiye, İran'a açılan tüm kapıları kapattı. İran'a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı'nda özel tedbirler alınırken, çalışanlar gümrüm işlerinde plastik eldiven, maske ve dezenfektan kullanmaya başladı. 

İran'da yaşayan Türk vatandaşları yaya olarak, Türkiye'de bulunan İranlı vatandaşlar ise araçlarıyla birlikte sınır kapısından geçebiliyor. 

İran'dan yaya olarak Türkiye'ye geçen iş insanı Serhan İnan Niyet, "İki gün önce Azerbaycan’dan İran’a geçtim. İran’a girişte sıkı bir denetimden geçtik. İran’dan Türk tarafına geçerken sıkı bir kontrolden geçirildim. Ateşimi ölçüp, dezenfekte ettiler. Çok şükür bir hastalık belirtisi çıkmadı. İranlıların bu tarafa bizim de o tarafa girişimiz yasak. Araçların geçişine izin verilmiyor. Benim aracım sınırda kaldı. Kendim geçtim. Sınırda bekleyen İran plakalı araçlar İran’a alınıyor. Türk plakalı TIR ve diğer araçların İran’a girişi yasak olduğu için geri gönderiliyor. Sınırda termal kameralar da var." ifadelerini kullandı.

İRAN EKONOMİSİNE DARBE VURACAK

Ayrıca İran'a giriş yapmak için sınır kapısında bekleyen İranlı şoförler de bu yaşananlardan dolayı üzüntülü olduklarını dile getirdi. Kapıdan geçebildiklerini fakat bu işlemlerin uzun sürdüğünü belirten şoförler, korona virüs salgınının ekonomilerine büyük darbe vurcağını ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal