‘İran Savaş Başlatmaz Ancak Bunu Yapanlara Ders Verir’

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin savaşı başlatmayacağını fakat bunu yapanlara ders vereceğini ifade etti.

02.04.2020-10:59 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-10:51) ‘İran Savaş Başlatmaz Ancak Bunu Yapanlara Ders Verir’

İran'ı bölgede kendisine bağlı vekil güçleri üzerinden Irak'ta bulunan ABD askerlerine saldırı planladıklarını öne süren ABD Başkanı Donald Trump'a, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden karşılık veren Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Trump'ın İran konusunda yanlış yönlendirilmek istendiğini ifade etti.

İran'ın vekil güçleri olmadığını dostları olduğunu kaydeden Zarif, "Donald Trump, her zamanki savaş çığırtkanları tarafından yeniden yanlış yönlendirilme. Kimse milyonlarca vekil güce sahip olamaz." İfadelerini kullandı.

Zarif, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şunları dedi:

"Gizliden gizliye hile yapan, yalan söyleyen ve suikastlar düzenleyen ABD'nin aksine İran, yalnızca kendini savunmak için hareket ediyor. İran, hiçbir savaşı başlatmaz ancak bunu yapanlara (savaş başlatanlara) ders verir."

ABD Başkanı Trump, dün Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gelen bilgiye ve inancımıza göre İran veya vekil güçleri, Irak'taki Amerikan askerlerine ve/veya varlıklarına yönelik sinsi bir saldırı planlıyor. Eğer bu olursa İran bunun bedelini gerçekten çok ağır şekilde öder" demişti.

Tüm dünyayı saran yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını İran’da can kayıplarına sebep olurken, ABD’nin İran'a yönelik yaptırımları azaltması tartışmalara yol açmıştı.

ABD, 3 Ocak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Komutanı Kasım Süleymani'ye suikast düzenlemiş, daha sonra ise İran, ABD'nin Irak'ta bulunan bazı üslerine füzeyle saldırmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal