İran Şam'ın Münbiç Kontrolü Hakkında Açıklama Yaptı

Suriye Rejim Güçleri hükümet güçlerinin Münbiç’e bayrak diktiğini ve YPG birimlerinin Fırat'ın doğusundaki DAEŞ terör grubuyla savaşmak için Münbiç’i terk ettiğini açıkladı.

28.12.2018-16:34 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-16:21) İran Şam'ın Münbiç Kontrolü Hakkında Açıklama Yaptı

Suriye Rejim Güçleri günün erken saatlerinde, hükümet güçlerinin Münbiç’e bayrak diktiğini ve YPG birimlerinin Fırat'ın doğusundaki DAEŞ terör grubuyla savaşmak için Münbiç’i terk ettiğini açıkladı.

Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyma gereğini vurgulayan İran İslam Cumhuriyeti, "Münbiç şehrinde Suriye ulusal bayrağının yükseltilmesini, Suriye hükümetinin tüm ülke üzerindeki yetkisini güçlendirmede önemli bir adım olarak gördüğünü ve iç krizin çözülmesinde yeni bir adım olduğunu’’ belirtti. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bahram Qassemi Pazar günü yaptığı açıklamada, Suriye'deki durumu yorumlayarak gelişmeleri olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Şam’ın Münbiç’teki kontrolünü “psikolojik bir operasyon” olarak nitelendirerek, sorunun Moskova’da yapılacak bakanlar toplantısında görüşüleceğini sözlerine ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal