İran Orta Menzilli Balistik Füze Fırlattığını Doğruladı

İran yatığı resmi bir açıklama ile orta menzilli balistik füze testini yaptığını kabul etti. Devrim Muhafızları komutanı Tuğgeneral Amir Ali Hajizadeh'te "Füze testlerimizi sürdürüyoruz ve bu sonuncusu önemli bir sınavdı" dedi

11.12.2018-12:26 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-12:21) İran Orta Menzilli Balistik Füze Fırlattığını Doğruladı

İran'da yayın gerçekleştiren Fars haber ajansında yer alan habere göre, İran geride bıraktığımız haftalarda yaptığı öne sürülen "orta menzilli balistik füze testi"ni yaptığını kabul etti.

Devrim Muhafızları komutanı Tuğgeneral Amir Ali Hajizadeh'te "Füze testlerimizi sürdürüyoruz ve bu sonuncusu önemli bir sınavdı" dedi.

ABD'DEN TEPKİ GELMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, İran'ın farklı savaş başlıkları taşıma kapasitesine sahip orta menzilli bir füze denemesi yaptığını söyleyerek, "Bu füze, İran'ın, Avrupa'nın bir kısmını ve Ortadoğu'da herhangi bir yeri vurma menziline sahip. Bu füze denemesi, BMGK'nin 2231 sayılı kararını ihlal ediyor. İran'a, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip balistik füzelerle alakalı bütün eylemlerini derhal bitirmesi çağrısı yapıyoruz" sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal