İran, Kendi Karasularına Giren Bir İngiliz Gemisini Uzaklaştırdı

İngiliz ticaret gemisine eşlik eden ve İran karasularına giren bir İngiliz fırkateyninin İran Devrim Muhafızları tarafından bölgeden uzaklaştırılması kameraya yansıdı.

10.08.2019-13:59 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-13:56) İran, Kendi Karasularına Giren Bir İngiliz Gemisini Uzaklaştırdı

İran basını, İngiliz ticaret gemisine eşlik eden ve İran karasularına giren bir İngiliz fırkateyninin İran Devrim Muhafızları tarafından bölgeden uzaklaştırıldığını açıkladı. Yaşanan tansiyona ait görüntü de birçok medya tarafından paylaşıldı.

Hürmüz'de tansiyon artmaya devam ediyor. İran Devrim Muhafızları, İngiliz fırkateynini Basra Körfezinin doğusunda, Hürmüz Boğazı'nın girişi yakınında Ebu Musa Adası etrafında fark etti. Muhafızlar, hemen harekete geçerek fırkateyni bölgeden uzaklaştırıldı. İran basını, geminin İran hücumbotları tarafından uzaklaştırıldığını açıklayarak, o anlara ait olduğu bildirilen görüntüleri paylaştı.

HÜRMÜZ'DE NE OLUYOR?

Hürmüz Boğazı'nda son haftalarda meydana gelen tansiyon, 4 Temmuz'da İran'a ait bir petrol tankerinin Cebelitarık Boğazı'nda İngiliz donanması tarafından durdurulması ve ardından yapılan karşılıklı sert açıklamalarından sonra başladı.

Geçen hafta Reuters haber ajansına açıklamalar yapan ABD'li askeri görevliler, İngiltere'ye ait ham petrol taşıyan tankerin, İran kara sularına yakın bir yerde, İran tarafından gelen beş bot tarafından durdurulmaya çalıştığı bilgisini aktarmıştı.

İngiltere Savunma Bakanlığı, İran donanmasına bağlı hücum botların BP'nin işlettiği tankerin yolunu kesmeye uğraştığı fakat İngiltere Kraliyet Donanması'na bağlı bir savaş gemisinin müdahalesi neticesinde İran botlarının tankerden uzaklaştığını duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal