İran İsrail Gerginliği! İsrail'de Kırmızı Alarm!

İran'ın, İsrail'in Humus'ta ki T-4 hava üssüne saldırıyı yaptığını öne sürmüş ve 'cevapsız kalmayacak' demişti. Bunun üzerine İsrail kırmızı alarma geçti ve güvenlik seviyesini en üst seviyeye çıkardı.

11.04.2018-12:37 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-12:27) İran İsrail Gerginliği! İsrail'de Kırmızı Alarm!

İran'ın Suriye'nin Humus şehrindeki T-4 hava karargahına yapılan saldırıdan sorumlu tuttuğu İsrail yönetimine yönelik "Bu saldırı cevapsız kalmayacak" açıklamasının sonrasında, İsrail askeri önlemleri en yüksek seviyeye çıkardı.

İSRAİL’DE KIRMIZI ALARM

Haaretz gazetesindeki haberde aktarılanlara göre, yabancı bir haber ajansına konuşan ve adı açıklanmayan İranlı diplomatın 'İsrail'in saldırısına karşılık verilecek' açıklamasının ardından kuzey sınırındaki İsrail askerleri kırmızı alarma geçti.

MİSİLLEME DÜZENLENEBİLİR

Tel Aviv yönetimi tarafından söz konusu tehdidin kaideye alındığı belirtilen haberde, İran'ın veya Hizbullah'ın intikam almak için misilleme yapabileceği belirtildi. İsrail ordusu basın ofisi ise AA muhabirinin kuzey sınırındaki askeri tedbirlere ilişkin sorularına cevaplayamayacağını söyledi.

İSRAİL ÜSLENMEMİŞTİ

Humus şehrinde T-4 hava karargahından geçen pazartesi günü 2 savaş uçağıyla yapılan bombardımanda 2 İran askeri, 5’i ise milis olmak üzere 7 İranlı yaşamını yitirmişti. Rusya ve Suriye rejimi saldırının İsrail tarafından yapıldığını açıklasa da İsrail, bunu kabul etmedi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, dün işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan askeri birliklere gerçekleştirdiği ziyarette, "Suriye'deki saldırıyı kim yaptı bilmiyorum ama neye mal olursa olsun İran'ın, Suriye'de alış veriş yapmasına izin vermeyeceğiz’’ şeklinde açıklama yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal